Κατασκευή eshop με WordPress – WooCommerce [2024 Update]

Η κατασκευή ενός eshop φαντάζει μια περίπλοκη και περίτεχνη διαδικασία, πόσο μάλλον για κάποιον ο οποίος δεν έχει γνώσεις internet και προγραμματισμού. 

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του WordPress είναι τα πρόσθετα, όπως και το WooCommerce, με τα οποία μπορεί κ προγραμματιστής να αναπτύξει τις δυνατότητες της ιστοσελίδας για να πετύχει το σκοπό του.

Τι είναι το WooCommerce

To WooCommerce είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στη WordPress ιστοσελίδα του. 

Το πρόσθετο αυτό μετατρέπει την ιστοσελίδα σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα με λίγα μόνο κλικ και χωρίς να χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις.

Έτσι, μπορείτε πολύ απλά να ξεκινήσετε τις πωλήσεις σας!

Αν βέβαια δεν είστε ακόμα έτοιμοι και ψάχνετε τη διαδικασία που χρειάζεται για να υλοποιήσετε ένα e-shop, μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό μας Δημιουργία e-shop – τι χρειάζεται.

Χρήσιμα στοιχεία και στατιστικά

Ιστορικά και τεχνικά μπορεί να μιλήσει κανείς για ένα ευέλικτο plugin ανοιχτού κώδικα το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης και συνάμα πώλησης προϊόντων για οποιαδήποτε μικρή ή και μεγάλη επιχείρηση.

Η WooThemes δημιούργησε το WooCommerce το Σεπτέμβριο του 2011 και τώρα είναι επίσημα μέλος της οικογένειας WordPress. 

Η Automattic, εταιρεία πίσω από το WordPress.com, έχει αποκτήσει το WooCommerce και έχει βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του τα τελευταία χρόνια σε μια σύγχρονη και εξελίξιμη πλατφόρμα. 

Σήμερα το WordPress κατέχει το 35% του internet σήμερα και το WooCommerce ένα μεγαλύτερο από το 30% των e-shop.

Πλεονεκτήματα του WooCommerce

Το WooCommerce έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα για αυτό και έχει κατακτήσει την αγορά των ηλεκτρονικών καταστημάτων σήμερα. 

Ας δούμε αν είναι μαζί μερικά από αυτά για να μπορέσετε να καταλάβετε κι εσείς γιατί το επιλέγουμε για την κατασκευή των e-shop των συνεργατών μας.

Ευκολία Χρήσης

Ως πρόσθετο του WordPress, βασίζεται σε πολύ απλή λογική για τη διαχείρισή του και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το επιλέγουν ακόμα και οι πιο αρχάριοι χρήστες του.

Είναι Δωρεάν

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το WooCommerce είναι ότι είναι δωρεάν στην χρήση του καθώς αποτελεί μέρος του WordPress.org.

Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα

Το WooCommerce είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι έχετε ελευθερία χρήσης και παραμετροποίησής του όπως εσείς επιθυμείτε.

Τεράστιο Community

Λόγω της τεράστιας εξάπλωσής του, υπάρχουν απεριόριστα πρόσθετα και θέματα τα οποία το επεκτείνουν και του δίνουν έξτρα δυνατότητες ακόμα και για ιδιαίτερες περιπτώσεις. 

Μία τέτοια περίπτωση έχουμε καλύψει κι εμείς με τη δημιουργία του πρόσθετου για τους πελάτες της INART για να μπορούν να συγχρονίζουν αυτόματα όλα τα προϊόντα του προμηθευτή τους στο e-shop τους.

Προεγκατεστημένες Πύλες Πληρωμών

Το WooCommerce έχει προεγκατεστημένες βασικούς τρόπους πληρωμών όπως το PayPal, η τραπεζική μεταφορά, η αντικαταβολή και τώρα ενσωμάτωσε και το Stripe

Αυτό κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη για να δεχόμαστε πληρωμές στο e-shop μας χωρίς ιδιαίτερη παραμετροποίηση.

Εύκολη Διαχείριση Μεθόδων Αποστολής

Μέσα στο περιβάλλον του WooCommerce έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε τους κανόνες που θα ισχύουν για τα μεταφορικά του e-shop μας.

Έτσι, αν θέλουμε να υπάρχει χρέωση για αποστολή με courier αλλά πάνω από ένα ποσό να είναι δωρεάν, μπορούμε να το ρυθμίσουμε εύκολα στις αποστολές του WooCommerce.

Αναλυτικά Στατιστικά

Στο WooCommerce μπορείτε να δείτε αναλυτικά στατιστικά για κάθε παραγγελία και για τους πελάτες σας από τότε που θα ξεκινήσετε το e-shop σας.

Τα στατιστικά αυτά μπορούν να φιλτραριστούν ανά πελάτη και ανά προϊόν. Ακόμη, μπορείτε να δείτε στατιστικά για τα κουπόνια έκπτωσης που έχετε χρησιμοποιήσει για προώθηση του e-shop σας.

Εύκολη Εγκατάσταση Έξτρα Εργαλείων

Χρησιμοποιώντας το WooCommerce θα δείτε ότι θα χρειαστείτε αργά ή γρήγορα έξτρα εργαλεία για την προώθηση ή την παραμετροποίησή του. 

Το θετικό λοιπόν με το WooCommerce, ως πρόσθετο του WordPress, είναι ότι η εγκατάσταση έξτρα εργαλείων είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη.

Άλλωστε, αυτά τα έξτρα εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς για να αυξήσουμε τις πωλήσεις σας μέσω των Digital Marketing υπηρεσιών μας.

Δυνατότητα Αλλαγής Εταιρείας Υποστήριξης

Λόγω της τεράστιας εξάπλωσής του, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που μπορούν να σας υποστηρίξουν για το WooCommerce e-shop σας. 

Έτσι, αν για οποιοδήποτε λόγο η συνεργασία με την εταιρεία που θα επιλέξετε δεν πάει καλά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε κάποια άλλη εταιρεία για να συνεργαστείτε και να σας βοηθήσει. 

Εδώ, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει λόγος να επιλέγετε κάποια custom πλατφόρμα για την υλοποίηση του e-shop σας, ειδικά αν οι ανάγκες σας δεν είναι ιδιαίτερα εξεζητημένες.

Κι αυτό το αναφέρω, γιατί έχω δει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν “παντρευτεί” τον συνεργάτη που τους έφταιξε το e-shop σε custom πλατφόρμα και όταν η συνεργασία δεν πάει καλά, αυτό να έχει άσχημα αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.

Δυνατό & Σύγχρονο API

Ένας ακόμη τρόπος παραμετροποίησης του WooCommerce, είναι μέσω του API του. 

Αυτό το καθιστά ένα e-shop με ανοιχτές εντολές και εύκολες στην χρήση του, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο των προγραμματιστών για περαιτέρω ανάτπυξή του.

Πολύ Ασφαλές

Μετά την εξαγορά του από την Automattic, το WooCommerce ενημερώνεται συνεχώς.

Αυτό το καθιστά ένα πολύ ασφαλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, καθώς ότι πρόβλημα και αν προκύψει, λύνεται πολύ γρήγορα.

SEO Friendly

Το WordPress από μόνο του είναι ιδιαίτερα φιλικό με τις μηχανές αναζήτησης κι έτσι και το WooCommerce δε θα μπορούσε να διαφέρει.

Μάλιστα, με απλά εργαλεία όπως το Yoast μπορείτε να κάνετε πολύ καλή δουλειά στο SEO του e-shop σας

Για αυτό άλλωστε, όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν για blog τους ένα περιβάλλον WordPress, παρόλο που μπορεί όλη η ιστοσελίδα τους να είναι custom.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO, μπορείτε να διαβάσετε από τα άρθρα μας Τι είναι το SEO και Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός SEO 

Διαχείριση Αποθήκης

Το WooCommerce σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε την αποθήκη του e-shop καθώς μπορείτε να καταχωρήσετε το stock των προϊόντων σας και να ενημερώνεστε αν κάποιο προϊόν εξαντλείται ή έχει ήδη εξαντληθεί.

Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να προπαραγγείλουν ένα προϊόν αν εσείς επιλέξετε ότι αυτό θα είναι και πάλι διαθέσιμο σύντομα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσα προϊόντα μπορώ να έχω στο WooCommerce e-shop μου;

Δεν υπάρχει κάποιο όριο στα προϊόντα που μπορούν να υπάρχουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα WooCommerce.

Ένα από τα eshop που έχουμε δημιουργήσει, το officeplus.gr, περιλαμβάνει 22.000+ προϊόντα και γνωρίζουμε e-shop με περισσότερα.

Είναι το WooCommerce εύκολο στη χρήση του;

Το WooCommerce είναι πολύ εύκολο στη χρήση και στη διαχείρισή του.

Ακόμη, οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με το backend του WordPress μπορεί να εγκαταστήσει το WooCommerce και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί με ελάχιστη προσπάθεια.

Βέβαια, λόγω της τεράστιας ζήτησής του, υπάρχουν και διάφορα tutorials, όπως τα δικά μας στο Youtube, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδευτείτε.

Τι μπορώ να πουλήσω με το WooCommerce;

Το WooCommerce δίνει τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών τύπων προϊόντων.

Ακόμη, λόγω της επεκτασιμότητάς του, πλέον υπάρχουν πρόσθετα για κρατήσεις δωματίων, κρατήσεις μαθημάτων, αγορά ψηφιακών προϊόντων, αγορά συνδρομών & άλλα πολλά.

Είναι το WooCommerce φιλικό ως προς το SEO;

Το WordPress έχει αναπτυχθεί με τρόπο ώστε να είναι SEO friendly.

Το WooCommerce περιλαμβάνεται στο WordPress, με αυτόν τον τόπο απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της πλατφόρμας και ως προς το SEO.

Ένα επιτυχημένο SEO απαιτεί συνεχείς προσπάθειες, αλλά με το WordPress / WooCommerce είναι εύκολο να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.

WooCommerce ή Custom e-shop;

Ως τώρα δεν έχω βρει λόγο να προτείνω σε πελάτη μας να κάνει e-shop σε custom υλοποίηση.

Με τις δυνατότητες παραμετροποίησης που μας δίνει το WooCommerce, μπορούμε και καλύπτουμε ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες για το e-shop σας.

Μπορώ να προσθέσω άλλες γλώσσες ή συναλλάγματα στο WooCommerce;

Το WooCommerce υποστηρίζει όλες τις γλώσσες και τα συναλλάγματα.

Η συνεχής χρήση και η ανταλλαγή μεταξύ γλωσσών και νομισμάτων είναι απαραίτητη, ακόμη και όταν πρόκειται για το WooCommerce.

Συνεπώς, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μια εξαιρετική λύση σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη διεθνή αγορά, καθώς με το WooCommerce μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη γλώσσα του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Τι θέμα να διαλέξω για το WooCommerce e-shop μου;

Το θέμα, ή αλλιώς πρότυπο, είναι πολύ βασικό στην υλοποίηση του WooCommerce e-shop σας.

Ένα κακογραμμένο θέμα θα σας προκαλέσει προβλήματα σε θέματα ταχύτητας, SEO, ασφάλειας και πολλά άλλα.

Βέβαια, αυτό κανονικά δεν πρέπει να είναι δική σας επιλογή αλλά της εταιρείας που θα αναλάβει να το δημιουργήσει για εσάς.

Εμείς για παράδειγμα έχουμε συγκεκριμένα θέματα που χρησιμοποιούμε για τα project μας, χωρίς βέβαια αυτό να μας περιορίζει στο εικαστικό κομμάτι μας.

Πώς να διαλέξω εταιρεία για να κατασκευάσει το WooCommerce e-shop μου;

Πολύ σημαντικό για την απόφασή σας αυτή πρέπει να είναι η εμπειρία του εκάστοτε συνεργάτη στην υλοποίηση αντίστοιχου project.

Προσωπικά δεν πιστεύω στο “λίγο από όλα” αλλά στην εξειδίκευση. Για αυτό άλλωστε στην εταιρεία μας υλοποιούμε e-shop μόνο σε WooCommerce ώστε να μπορούμε να εξειδικευτούμε σε αυτό και να σας προσφέρουμε πραγματικές λύσεις.

Τι μεθόδους πληρωμής μπορώ να έχω;

Το WooCommerce είναι το πιο δημοφιλές plugin ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress, το οποίο υποστηρίζει μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής, όπως την πληρωμή επιταγής, την παράδοση με μετρητά, την άμεση τραπεζική μεταφορά, το PayPal. 

Ωστόσο, μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερες πύλες πληρωμών με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας τις επεκτάσεις που σας προσφέρει το WooCommerce.

Μία πύλη πληρωμών που έχουμε υλοποιήσει εμείς είναι το PayByBank.

Είναι μία υπηρεσία που επιτρέπει αυτοματοποιημένες και ασφαλείς συναλλαγές στο διαδίκτυο. 

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές ολοκληρώνονται σε πραγματικό χρόνο και η εντολή εκτελείται άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να ελέγξετε εσείς την πληρωμή στον τραπεζικό σας λογαριασμό. 

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω ebanking ή mobile banking του πελάτη, ανεξαρτήτος τράπεζας.

Όλα αυτά διευκολύνουν ολόκληρη τη διαδικασία πληρωμής και σας προσφέρουν καλύτερες πιθανότητες να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και την εμπειρία του χρήστη στο e-shop σας.

Μπορώ να προσθέσω προσφορές στο WooCommerce;

Στο WooCommerce μπορείτε να προσθέσετε προσφορές οι οποίες μπορεί να είναι:

  • εποχιακές
  • δημιουργία κουπονιών με καθορισμένες ημερομηνίες λήξης
  • δωρεάν αποστολή 
  • εκπτώσεις τιμών
  • περιορισμό διαθεσιμότητας προϊόντων

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα ήθελα να αναφέρω ότι η ομάδα μας στη digital challenge_ εξειδικεύεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην κατασκευή e-shop με WooCommerce.

Αυτό το κάνουμε πάνω από όλα γιατί πιστεύουμε πολύ στη δυναμική του και στην πραγματική αξία που μπορεί να δώσει σε εσάς.

Έχοντας υλοποιήσει δεκάδες επιτυχημένα project για ηλεκτρονικά καταστήματα με WooCommerce, γνωρίζω πλέον ότι το WooCommerce μπορεί πραγματικά να είναι το εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε την ηλεκτρονική σας παρουσία.

Εάν πιστεύετε κι εσείς στη δυναμική του (άλλωστε μάλλον για αυτό διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο), επικοινωνήστε μαζί μας είτε με ένα μήνυμα είτε τηλεφωνικά στο 2311822485.

Εάν από την άλλη δεν σας έχουμε πείσει μέχρι τώρα, θα ήταν μεγάλη μου χαρά να κάνουμε μια κουβέντα για να αναλύσουμε τα επιχειρήματά μας καθώς και να σας δείξουμε live παραδείγματα από λύσεις που έχουμε δώσει σε πελάτες μας.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να αφήσετε το σχόλιο σας παρακάτω ή να μας ακολουθήσετε στο Facebook, στο Youtube ή στο Linkedin μας για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι για τα νέα μας.

Κοινοποιήστε το:

3 σκέψεις για το “Κατασκευή eshop με WordPress – WooCommerce [2024 Update]”

    1. ΟΧΙ! Σε αυτό το διάστημα δεν θα έπρεπε με τίποτα να φτιάξεις ένα e-shop σε Joomla. Η πλατφόρμα αυτή έχει μείνει πίσω, δεν έχει πολλές λύσεις πλέον και μικρή προγραμματιστική βάση από πίσω (λίγοι προγραμματιστές δουλεύουν για αυτό). Οπότε δεν θα στο πρότεινα. Εμείς δουλεύουμε WooCommerce κι έχουμε υλοποιήσει πολλές διαφορετικές και σύνθετες περιπτώσεις, οπότε why not Woo?

  1. Σαλβάνος Ρουπέρτο

    Ποια είναι η γνώμη σου για κατασκευή e-shop σε webnode μπορει να ενσωματωθεί το woocomerence?

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top