Κατασκευή eshop με Wordpress - WooCommerce

Share it!

Δ. Χατζημιχαηλίδης
Μέσα από τα άρθρα μου προσπαθώ να διερευνήσω και να σας προτείνω πραγματικές λύσεις για όλα τα ζητήματα που είναι πιθανό να σας απασχολήσουν σχετικά με την ιστοσελίδα σας ή το eshop σας...

Κατασκευή eshop με Wordpress - WooCommerce

Το Wordpress αποτελεί στις μέρες μας το πιο διαδεδομένο CMS για την ανάπτυξη ιστοσελίδων και eshop. Έτσι αντίστοιχα, η κατασκευή eshop με Wordpress (ή αλλιώς με WooCommerce καθώς αυτό είναι το plugin που κάνει το Wordpress eshop) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ζητήματα που υπάρχουν στην αγορά. Έτσι, με αφορμή και την τελευταία αναβάθμισή του στην έκδοση 3.5, δημιουργήσαμε αυτό το άρθρο για να επισημάνουμε κάποια σημαντικά στοιχεία του.

Το Wordpress κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά καθώς παρέχει πολύ απλό τρόπο για να δημιουργηθούν πρόσθετα (plugins) και θέματα (templates) κι αυτό συντέλεσε στην τεράστια αύξηση της προγραμματιστικής κοινότητας που το υποστηρίζει και αναπτύσσει εφαρμογές για αυτό. Έτσι, πλέον το Wordpress έχει φτάσει να κατέχει πάνω από το 30% του μεριδίου αγοράς των ιστοσελίδων.

Τι είναι λοιπόν το WooCommerce και πώς υλοποιούμε ένα eshop με αυτό;

Το WooCommerce είναι, όπως προανέφερα, ένα plugin του Wordpress (και μάλιστα δωρεάν) το οποίο το επεκτείνει και του δίνει τη δυνατότητα να γίνει e-shop. Έτσι, με την εγκατάσταση του WooCommerce, έχετε αυτομάτως ένα εγκατεστημένο κι έτοιμο να δουλέψει e-shop!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή έχετε ένα εγκατεστημένο e-shop θα αρχίσετε να πουλάτε κιόλας χωρίς να κάνετε τίποτα (Δημιουργία e-shop - τι χρειάζεται | 2019). Όσο οι χρήστες αρχίζουν και αγοράζουν μέσω internet, αναπτύσσουν ταυτόχρονα και ικανότητες να αναγνωρίζουν ένα σοβαρό και καλοστημένο eshop από ένα που έχει φτιαχτεί ερασιτεχνικά ή έχει παρατηθεί εδώ και καιρό. Έτσι, προτείνεται πάντα η κατασκευή eshop να γίνει από μία εταιρεία με εμπειρία στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων καθώς έτσι θα έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τον στόχο σας, που δεν είναι άλλος από να αρχίσετε να πουλάτε διαδικτυακά!

Επιπλέον, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές SEO που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε το Eshop σας να εμφανίζεται όσο το δυνατό υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης -βασικά στη λίστα αποτελεσμάτων της Google (Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός SEO | 2019).

Πλεονεκτήματα του WooCommerce

  • Είναι πολύ εύκολο στην χρήση του, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει το Wordpress στο παρελθόν.
  • Είναι δωρεάν.
  • Υπάρχουν αμέτρητα plugins & themes που το επεκτείνουν
  • Έχει προεγκατεστημένες πληρωμές για Paypal, Τραπεζική Μεταφορά & Αντικαταβολή.
  • Παρέχει εύκολη εγκατάσταση όλων των εργαλείων που θα χρειαστείτε.
  • Έχει πλέον ένα πολύ δυνατό API για την περαιτέρω επέκτασή του.
  • Είναι πολύ ασφαλές καθώς ενημερώνεται συνεχώς (διαβάστε εδώ την τελευταία αναβάθμισή του).
  • Είναι SEO Friendly (Τι είναι το SEO) με την εγκατάσταση ενός free plugin (Yoast SEO).
  • Είναι plugin του Wordpress (ναι, πλέον κι αυτό είναι πλεονέκτημα!).
  • Παρόλο που είναι δωρεάν, παρέχει αναλυτικά στατιστικά, κουπόνια, διαχείριση αποθήκης και πολλά ακόμα χρήσιμα εργαλεία.

Γιατί να μας επιλέξετε για την κατασκευή του e-shop σας;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μας δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

Το πιο βασικό είναι ότι γνωρίζουμε τέλεια όλα αυτά που απαιτούνται και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αλλά και τη φιλοξενία μίας ιστοσελίδας ή ενός eshop καθώς ειδικευόμαστε στην υλοποίηση custom εφαρμογών.

Ακόμη, έχουμε μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία eshop αφού έχουμε υλοποιήσει αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά έχουμε κιόλας αναλάβει την παραμετροποίηση και την επέκταση κάποιων από αυτά.

Τέλος, το πλάνο υποστήριξης που παρέχουμε, προσφέρει διαρκή ενημέρωση όλων των plugin και του template που χρησιμοποιείτε, ανακουφίζοντας σας από καθημερινές δυσκολίες στην χρήση του eshop σας. Μάλιστα, με αυτό το πλάνο μπορείτε να μας καλείτε για οτιδήποτε χρειαστείτε για το eshop σας, από μία μικρή αναβάθμιση στις λειτουργίες του μέχρι και ένα πρόβλημα που προέκυψε σε κάποια συναλλαγή σας.

Με την εμπειρία μας αυτή, μπορούμε να μειώσουμε μάλιστα αρκετά το κόστος και τον χρόνο υλοποίησης ενός eshop, έχοντας πάντα το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην Πολιτική Απορρήτου. ΟΚ, το κατάλαβα