Μάθε τι είναι το Shopflix, πώς λειτουργεί και πώς μπορείς να πουλήσεις τα προϊόντα σου σε αυτό, με e-shop ή χωρίς!

Τι είναι το Shopflix και πώς λειτουργεί

  • Αν ενδιαφέρεσαι για τη σύνδεση του e-shop σου με το Shopflix, επικοινώνησε μαζί μας για να κάνουμε μαζί όλα τα απαραίτητα βήματα.
  • Αν αναζητάς οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα του Shopflix ή με την παραγγελία σου, σε αυτό θα σε βοηθήσει μόνο το Shopflix.

Αν αναρωτιέσαι και εσύ τι είναι το Shopflix, το οποίο “ακούγεται” τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό, εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Δηλαδή, τι ακριβώς είναι, πώς λειτουργεί, αλλά και πώς μπορείς να πουλήσεις σε αυτό, ανεξάρτητα από το αν έχεις e-shop ή όχι.

Προτού, όμως, αναλύσουμε όλα τα παραπάνω, ας εξηγήσουμε γρήγορα το τι είναι ένα Marketplace!

Ένα, Marketplace, λοιπόν, ή αλλιώς ένα multi-vendor marketplace, είναι ένα e-shop στο οποίο προωθούν τα προϊόντα τους πολλοί έμποροι μαζί.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα μεγάλο ηλεκτρονικό “εμπορικό κέντρο”, όπου μπορείς να βρεις και να βάλεις στο καλάθι σου προϊόντα από διαφορετικούς προμηθευτές / εταιρείες.

Κάποια από τα πιο γνωστά ελληνικά Marketplaces, τα οποία πιθανότατα γνωρίζεις, είναι το Skroutz και το Public.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς είναι το Shopflix!

Τι είναι το Shopflix;

Το Shopflix, είναι ένα καινούριο ελληνικό Marketplace, που μπήκε δυναμικά στο χώρο του ιντερνετικού εμπορίου εδώ και λίγο καιρό.

Η ιδιοκτήτρια του Marketplace είναι η εταιρεία Wellcomm, συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη και άλλων επενδυτών, η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στον χώρο του internet marketing και του λιανεμπορίου.

Στην πλατφόρμα του καινούριου Marketplace, το οποίο προσφέρει πανελλαδική κάλυψη, προστίθενται συνεχώς νέοι επιχειρηματίες, που προωθούν τα δικά τους προϊόντα.

Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή στο Shopflix μπορείς να βρεις μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων και προσφορών σε συνολικά 11 βασικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, θα βρεις:

Προϊόντα τεχνολογίας, βιβλία, είδη για το σπίτι και τον κήπο, προϊόντα ομορφιάς, αθλητικό εξοπλισμό, προϊόντα για κατοικίδια, κάβα ποτών & είδη καπνιστού, επαγγελματικό εξοπλισμό, είδη auto-moto, παιδικά-βρεφικά, καθώς και παιχνίδια.

Τα πάντα για το πώς λειτουργεί το Shopflix, το νέο ελληνικό Marketplace.

Πώς λειτουργεί το Shopflix;

Η πρόταση αξίας του Shopflix, ή αλλιώς το value proposition του, είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων με γρήγορη ταχύτητα παράδοσης.

Για το σκοπό αυτό, το Shopflix συνεργάζεται με την Courier Center – επίσης ιδιοκτησία του ομίλου Μαρινάκη – μια εταιρεία παραδόσεων με 25ετή παρουσία στο χώρο και αξιολογήσεις πελατών με βαθμολογία 9.5/10.

Πέρα από την κατ’ οίκον παράδοση σου δίνεται η δυνατότητα να παραλάβεις την παραγγελία σου σ’ ένα από τα 350 “έξυπνα σημεία” (π.χ. μίνι μάρκετς, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ.), που αποτελούν μέλη της Shopflix κοινότητας.

Ακόμη, στα κοντινά πλάνα της εταιρείας είναι η δημιουργία κεντρικών αποθηκών, όπου θα μπορείς να προμηθευτείς τα προϊόντα των καταστημάτων από τα οποία παρήγγειλες.

Μία από τις πρωτοτυπίες της εταιρείας είναι η χρήση μιας νέας τεχνοτροπίας, η οποία σου επιτρέπει να ολοκληρώνεις τις αγορές σου αποκλειστικά μέσα στην ιστοσελίδα του Marketplace.

Δηλαδή, χωρίς ανακατευθύνσεις προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Αυτό βοηθάει στο να απλοποιούνται οι αγορές σου, ενώ, παράλληλα, καθιστά το brand εγγυητή για κάθε αγορά, καθώς αυτό αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των αποθεμάτων των προϊόντων και των χρόνων παράδοσης.

Ποια Marketplaces θα ανταγωνιστεί;

Το Shopflix, στο πλαίσιο του ελληνικού διαδικτυακού εμπορίου και επιχειρείν, θα ασκήσει ανταγωνισμό στα ήδη υπάρχοντα αντίστοιχα ελληνικά Marketplaces που ειδικεύονται στην προώθηση προϊόντων.

Οι Shopflix τιμές, η εξελισσόμενη δυναμική του Brand με τις γρήγορες και πανελλαδικές παραδόσεις παραγγελιών, καθώς και η συνεχής προσθήκη αξιόπιστων συνεργατών, αναμένεται να ανταγωνιστούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Skroutz, PMM, Bestprice και Public Marketplaces.

Σύμφωνα με την ιδρύτρια εταιρεία, βασική ιδέα για το ξεκίνημα της πλατφόρμας ήταν η βελτίωση αρκετών αδυναμιών και η κάλυψη των αναγκών που δημιουργούσαν τα προβλήματα λειτουργίας των υπόλοιπων Marketplaces και ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops).

Η εταιρεία ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της και θέσπισε τη συνεχή αξιολόγηση του συστήματος παραγγελιοληψίας, με σκοπό να καταφέρνει – στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου αυτό είναι δυνατό, – το προϊόν να βρίσκεται στο σπίτι σου την αμέσως επόμενη μέρα.

Ποια καταστήματα είναι στο Shopflix;

Τα κεντρικά γραφεία του Shopflix έχουν υποδεχθεί έως σήμερα τουλάχιστον 133 συνεργάτες.

Η επιλογή των πλέον αξιόπιστων καταστημάτων που θα ανταποκρίνονται στους χρόνους παράδοσης και την ύπαρξη επαρκών αποθεμάτων είναι η βασική επιδίωξη της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο επιλέχθηκαν πριν το ξεκίνημα λειτουργίας της πλατφόρμας οι πρώτοι συνεργάτες.

Η βασική επιβράβευση των πιο σχολαστικών καταστημάτων κατά την πορεία της λειτουργίας της πλατφόρμας είναι πως θα εμφανίζονται όλο και πιο ψηλά στις αναζητήσεις.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας οραματίζονται μια μεγάλη οικογένεια με ακόμα περισσότερα μέλη, που θα αποτελεί την πρώτη σου επιλογή για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Μερικοί από τους συνεργάτες του Shopflix, τους οποίους θα βρεις αυτή τη στιγμή στην πρώτη σελίδα είναι το 24home.gr, 8com.gr και abctoner.gr.

Αν θέλεις να δεις όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα, μπορείς να τα βρεις εδώ.

Πώς μπορώ να πουλήσω στο Shopflix;

Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος της πλατφόρμας του Shopflix Marketplace, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη σελίδα και να συμπληρώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, περιοχή κτλ.).

H ομάδα του Shopflix θα σου δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη συνέχεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχεις έτοιμα κάποια βασικά στοιχεία που θα αφορούν στα προϊόντα που σε ενδιαφέρει να πουλήσεις.

Για παράδειγμα:

Θα χρειαστεί να περιγράψεις τα προϊόντα που θέλεις να προωθήσεις και να στείλεις έναν τιμοκατάλογο για αρχή.

Βέβαια, αν έχεις σκοπό να ενισχύσεις τις πωλήσεις και τη δυναμική της επιχείρησής σου εντάσσοντας την στο Marketplace:

Δεν πρέπει να ξεχνάς τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές του “αξιόπιστου” συνεργάτη που τονίσαμε προηγουμένως.

Εξάλλου, θα θέλεις και εσύ να βρεθείς στην πρώτη σελίδα του Shopflix!

Πληροφορίες για το πώς μπορείς να γίνεις μέλος στο Shopflix και να πουλάς εκεί τα προϊόντα σου.

Σύνδεση e-shop με Shopflix

Σε αυτό το Marketplace μπορείς να γίνεις συνεργάτης ακόμα και αν δεν έχεις e-shop για την επιχείρησή σου.

Ωστόσο, αν διαθέτεις μια σελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, τότε μπορείς να τη συνδέσεις με την πλατφόρμα.

Πρέπει απλά στην αρχική φόρμα με τα προσωπικά σου στοιχεία να επιλέξεις την επιλογή “έχω e-shop” και θα λάβεις τις απαραίτητες οδηγίες.

Όσον αφορά τη διαδικασία της διασύνδεσης, αυτή γίνεται με παρόμοιο τρόπο όπως τα υπάρχοντα marketplaces, δηλαδή με XML αρχείο που βγαίνει από το e-shop.

Στην digital chalenge_ έχουμε ήδη συνδέσει e-shops με το Shopflix με την παραπάνω διαδικασία.

Σε περίπτωση που θέλεις κι εσύ, μπορείς να μας το ζητήσεις και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα!

Ποια είναι τα οφέλη των e-shops από αυτό;

Αν αναρωτιέσαι γιατί να προσθέσεις το e-shop σου στο Shopflix, δύο είναι τα βασικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον, έχεις υψηλές πιθανότητες να δεις τον αριθμό των επισκεπτών του ηλεκτρονικού σου καταστήματος και, κατά συνέπεια, τα κέρδη από τις πωλήσεις σου να αυξάνονται.

Αυτό, καθώς ένα αξιόπιστο και συνεχώς εξελισσόμενο Marketplace, όπως το Shopflix, λαμβάνει καθημερινά πολλούς διαφορετικούς επισκέπτες.

Δεύτερον, σου δίνεται η ευκαιρία να γλιτώσεις κάποια από τα έξοδα για τη διαφήμιση του e-shop και των προϊόντων σου.

Εσένα πώς σου φαίνεται η δημιουργία του νέου Marketplace; Θα το προτιμήσεις για την επόμενή σου ηλεκτρονική αγορά ή ακόμα και για να προωθήσεις τα προϊόντα σου;

Το ενημερωτικό άρθρο “Τι είναι το Shopflix και πώς λειτουργεί” έχει γραφτεί από την ομάδα μας, τη digital challenge_, και αφορά το νέο ελληνικό Marketplace, το Shopflix.

  • Αν ενδιαφέρεσαι για τη σύνδεση του e-shop σου με το Shopflix, επικοινώνησε μαζί μας για να κάνουμε μαζί όλα τα απαραίτητα βήματα.

  • Αν αναζητάς οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα του Shopflix ή με την παραγγελία σου, σε αυτό θα σε βοηθήσει μόνο το Shopflix.

Κοινοποιήστε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top