Νέο eshop - Rita's Home
Νέο eshop - Rita's Home

Share it!

Νέο eshop - Rita's Home

Είναι πάντα μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε νέους συνεργάτες. Πόσο μάλλον όταν για αυτήν την συνεργασία έχουν αφιερωθεί εκατέρωθεν πολλές ώρες προγραμματισμού, σχεδιασμού, συζητήσεων και τηλεφωνημάτων. Αυτό που μένει όμως είναι πάντα στο τέλος είναι το αποτέλεσμα που μας δικαιώνει για αυτήν την σκληρή προσπάθεια.

Το project για τη δημιουργία του eshop της Ρίτας, το Rita's Home δηλαδή, ξεκίνησε με ένα πολύ βασικό ερώτημα από την πλευρά των ιδιοκτητών του. Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε σύνδεση με τη βάση δεδομένων της inart ώστε να μπορούν να συγχρονίζουν αυτόματα τα προϊόντα.

Στην αναζήτηση λοιπόν της απάντησης για αυτό το ερώτημα, ήρθαμε σε επαφή με την ομάδα της inart και ενημερωθήκαμε ότι τα προϊόντα της παρέχονται μέσω API αλλά οι φωτογραφίες των προϊόντων της βρίσκονται σε Google Drive φακέλους. Αυτό πρακτικά έκανε πιο δύσκολη την σύνδεση όλων των χαρακτηριστικών των προϊόντων καθώς έπρεπε να γίνουν δύο συνδέσεις και μάλιστα ταύτιση των δεδομένων των προϊόντων με τις φωτογραφίες τους.

Έτσι, ξεκινήσαμε τη δημιουργία μίας custom εφαρμογής που θα τραβάει τα προϊόντα της inart από τη βάση της, θα τα συσχετίζει με τις αντίστοιχες φωτογραφίες και θα τα κρατάει έτοιμα για όταν τα ζητήσει το eshop για να τα τραβήξει και να τα δημοσιεύσει.

Το αποτέλεσμα; Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω!

Inart WooCommerce Custom PluginΦωτογραφία από το διαχειριστικό του plugin που δημιουργήσαμε

Ο διαχειριστής του eshop του Rita's Home μπαίνει απλά στο διαχειριστικό του WordPress eshop του, και βλέπει μέσα στο plugin που δημιουργήσαμε μία λίστα με όλα τα ενεργά προϊόντα της inart και μετά απλά επιλέγει ποια θέλει να εισάγει στο eshop του!

Έτσι απλά λοιπόν, με μερικά μόνο κλικ μπορεί να έχει χιλιάδες προϊόντα στο eshop του τα οποία ενημερώνονται αυτόματα για οποιαδήποτε αλλαγή αλλά και αφαιρούνται από το eshop αν τα αφαιρέσει ο προμηθευτής, γλιτώνοντας έτσι τυχόν λάθη σε παραγγελίες για προϊόντα που δεν υπάρχουν. Ακόμη, ο διαχειριστής του eshop έχει τη δυνατότητα να κρατήσει προϊόντα στο eshop του ακόμα κι αν φύγουν από τον προμηθευτή, για την περίπτωση που τα έχει ακόμα στο κατάστημά του.

Μάλιστα, να σημειώσω εδώ πέρα ότι για τα προϊόντα ενημερώνονται αρκετές πληροφορίες πέρα από τα βασικά. Δηλαδή, κάθε προϊόν που εισάγετε από το σύστημά μας έχει τα εξής χαρακτηριστικά (αν φυσικά μας τα παρέχει η inart για το συγκεκριμένο προϊόν):

 • Τίτλος
 • Περιγραφή
 • Φωτογραφία
 • Κατηγορία Προϊόντος
 • Τιμή προ έκπτωσης
 • Τιμή μετά την έκπτωση
 • Κωδικός (SKU)
 • Διαστάσεις (Βάρος - Ύψος - Πλάτος)
 • Υλικό Κατασκευής
 • Χρώμα
 • Διαθεσιμότητα

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλέιψω ότι το σχεδιαστικό του eshop ενθουσίασε την ομάδα του Rita's Home, στην οποία μάλιστα παρείχαμε και την κατάλληλη εκπαίδευση για να μάθει να διαχειρίζεται το eshop, το plugin για τον συγχρονισμό των προϊόντων αλλά και για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή χρειαστεί μέσα στο eshop.

Τέλος, πριν παραθέσω τις φωτογραφίες από το site του ritashome.gr, θα ήθελα να επισημάνω ότι για άλλη μια φορά το eshop που δημιουργήσαμε, πληροί όλα τα κριτήρια που εμείς θέτουμε ως απαραίτητα για ένα project, δηλαδή την ασφάλεια του αλλά και το ταχύτατο φόρτωμα της σελίδας του, κριτήρια που πρέπει να έχει μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα για να μπορεί να πάρει και οργανικές επισκέψεις μέσω του SEO (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το SEO στον αναλυτικό οδηγό μας). Μπορείτε να δείτε έτσι στις παρακάτω φωτογραφίες δύο από τις μετρήσεις ταχύτητας που εκτελέσαμε για την αρχική σελίδα αλλά και στη σελίδα προϊόντος στο GTmetrix.

Γιάννη, Τόνια, Ρίτα σας ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία! Καλή αρχή και καλές δουλειές!

Αρχική σελίδα

Σελίδα Λίστας Προϊόντων

Σελίδα Προϊόντος

Δ. Χατζημιχαηλίδης
Μέσα από τα άρθρα μου προσπαθώ να διερευνήσω και να σας προτείνω πραγματικές λύσεις για όλα τα ζητήματα που είναι πιθανό να σας απασχολήσουν σχετικά με την ιστοσελίδα σας ή το eshop σας...
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην Πολιτική Απορρήτου. ΟΚ, το κατάλαβα